Prajitura ciocolatoasa cu visine

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 8 Iun 2014 | 12199 vizualizari

 

Abia asteptam sa gasesc visinele pe tarabe, as fi mancat si ceva dulce ciocolatos,,,, dar nu prea imi suradea nimic. Asta pana cand am vazut checul pregatit de Cristina, aici http://www.bucataras.ro/retete/chec-cu-cacao-i-stafide-51962.html
Si atunci am stiut exact ce vreau: o prajitura ciocolatoasa, cu muuulte visine :)
A fost perfecta pentru gusturile mele: ciocolatoasa, pufoasa, cremoasa, usor umeda!

 

INGREDIENTE

Pentru blat ne sunt necesare:
  • o ciocolata cu lapte (de buna calitate)
  • 50 gr cacao olandeza
  • 150 ml lapte proaspat
  • 3 cescute cu faina
  • 2 cescute cu zahar tos
  • 4 oua (de curte)
  • 30 ml ulei
  • un pliculet cu praf de copt
  • 200 gr visine coapte (fara samburi)
  • coaja rasa de lamaie si/sau portocala
  • esente dupa gust: rom, vanilie, zahar vanilat,
Pentru crema ne sunt necesare:
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 gr unt (de calitate)
  • o ciocolata alba aerata
  • 2 linguri cu cacao olandeza
Optional: ornamente de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ciocolatoasa cu visine:

 Cele 4 oua le-am batut spuma impreuna cu zaharul (inclusiv cel vanilat) si cu esentele de rom si vanilie. Am adaugat faina cernuta si praful de copt si am omogenizat totul.

 Separat, am folosit lapte proaspat, drept urmare l-am fiert inainte.

L-am lasat sa se raceasca usor, dupa care am adaugat ciocolata neagra, amestecand continuu pana ce s-a topit complet.

Compozitia astfel obtinuta, am turnat-o peste ouale batute spuma.

Am presarat coaja de lamaie si/sau portocala si cacaoa pudra, amestecand pana la incorporarea completa.

Am uns apoi vasul cooker-ului cu un cub de unt si am turnat compozitia.

Am adaugat visinele (curatate de samburi) si am selectat din MENU functia de coacere , BAKE, la o temperatura de 150 de grade, pentru 30 de minute.

 Intre timp am pregatit crema:

 Punem frisca lichida intr-o craticioara, la foc potrivit, adaugam untul si ciocolata alba, rupta in bucatele mici. Dupa topirea completa a ciocolatei, adaugam cacaoa si amestecam continuu pana la omogenizarea completa. Se pastreaza la rece.

 Dupa coacerea si racirea completa a blatului, se adauga crema de ciocolata si se presara ornamentele.

 

TIPS-URI

1

In cazul in care crema este prea groasa, se mai poate adauga cate putina frisca pana se ajunge la consistenta dorita. Trebuie sa se tina cont insa si de faptul ca dupa racire, aceasta va fi mai densa.

2

Singurul regret este ca nu am pus mai multe visine :)

3

Cescuta folosita ca masura avea ca referinta 100 ml lichid

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ciocolatoasa cu visine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie